Så här gör du för att boka
Starta med att ange [Från] datum (på bilden [From]). Tillgängliga datum visas i ljusgrått medan upptagna datum är mörkgråa. I bilden nedan är datumen November 18-19 upptagna. I detta exempel väljer vi November 25, det markerade datumet visas med vit text mot mörkgrå bakgrund. Datumet visas även i datumfältet. Välj därefter [Till] datum (på bilden [To]) och välj hur många [Gäster] som skall bo (på bilden [Guests]).

Priset uppdateras automatiskt utifrån dina val. Du kan nu gå vidare till nästa steg [Boka nu] (på bilden [Book now]).

Logg in/Skapa konto
Om du redan har ett konto så är det bara att logga in.

Om du inte har ett konto så kan du skapa ett konto här. Ange ditt namn, epost och lösenord i respektive fält.
Exempel: [Namn] Anders Svensson [email] anders.svensson@gmail.com [Password] JS369SJ

När du är inloggad så är det bara att verifiera datum, för att komma till nästa steg, klicka [Boka nu] (på bilden [Book now]).

Skapa ett konto
Du behöver ett konto för att kunna boka. Vänligen följ instruktionerna och addera informationen i respektive fält. Därefter klicka på [Fortsätt] (på bilden [Continue]).

Viktigt: Ditt mobilnummer är viktigt eftersom du kommer att få ett SMS där du verifierar ditt konto.

Betalkort
Du behöver ett betalkort för att du skall kunna boka. Vänligen ange informationen i respektive fält. Johnrent sparar inte några betalkorts uppgifter.
Viktigt 1: INGA pengar kommer att dras från ditt betalkort förrän du och ägaren kommit överens och båda godkänt bokningen.
Viktigt 2: Du måste klicka på [Jag godkänner hyresavtalet och vill boka nu], (på bilden You need to click on [I agree on the rental agreement below and want to book now])

När du och ägaren godkänt bokningen och betalningen är genomförd så skickas en bokningsbekräftelse via mail och SMS till dig och ägaren, se bilderna nedan. Informationen skickas på lokalt språk, exemplen nedan är på engelska.

Om du vill avboka en bokning, se avsnittet “Hur jag avbokar”